E-mail: gubicsko@gmail.com Homepage: gagnes.org
REceptek/ REcipes by Gagnes

Lecsó babbal és tarhonyával/ Hungarian Salsa with Dried Beans and Egg Barley/ Letscho mit getrockneten Bohnen und Eiergraupen
LECSÓ BABBAL ÉS TARHONYÁVAL
HUNGARIAN SALSA WITH DRIED BEANS AND EGG BARLEY
LETSCHO MIT GETROCKNETEN BOHNEN UND EIERGRAUPEN

Elkészítési idő: 40 perc
HOZZÁVALÓK

1/2 kiló paradicsom
4 db fehér, 1 db kápia, 1 db zöld paprika (erős)
1/2 bögre tarhonya
200g szárazbab
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk. só
5 dkg füstölt kolbász
1 ek. repce- vagy napraforgóolaj (hidegen sajtolt)A paradicsomokat egy percre forró vízbe merítem, kiszedem, hagyom hűlni, majd lehúzom a héjukat. Nagyobb kockára vágom őket, mint a vöröshagymát, a fehér és kápia paprikákat is.

A hagymát pirítani kezdem egy kevés olajon, ha barnul, hozzáadom a fehér és kápia paprikákat. Ha minden pirul, belezúzok egy fokhagymát, keverek kettőt, s leöntöm a paradicsommal. Ezt kicsit szétfőzöm, megsózom. 

Most beleöntöm a babot. Szívesen használok jó és friss alapanyagokat, de ha bab, akkor konzerv, chilis paradicsomszószban. Így nincs éjszakai áztatás és órák hosszáig tartó főzés, csak omlós babszemek. Hozzáadom a füstölt kolbász és a zöldpaprika karikákat is. 

A tarhonyát egyszerűen belekeverem ebbe a jó szószba. Én a gépi tarhonyát szeretem, mert főzés után lágy lesz, a dörzstarhonya érdes. Ráöntök egy deci vizet, mert meg kell főznünk a tésztát is, de már csak 10 percet kell várnunk, hogy végre ehessünk.
Pappara! Kész a lecsó csellója.